Βιολογικοί κίνδυνοι στο εργασιακό περιβάλλον (ΠΔ.186/1995)
- 06.01.2020Βιολογικοί παράγοντες είναι οι μικροοργανισμοί, οι κυτταροκαλλιέργειες και τα ενδοπαράσιτα που είναι δυνατόν να προκαλέσουν μόλυνση, αλλεργία ή τοξικότητα. Για κάθε δραστηριότητα που ενδέχεται να συνεπάγεται έκθεση σε βιολογικούς παράγοντες, ο εργοδότης οφείλει να έχει στη διάθεσή του μια γραπτή εκτίμηση των υφιστάμενων κατά την εργασία κινδύνων. Ενδεικτικός κατάλογος δραστηριοτήτων είναι οι εργασίες σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων, οι εργασίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι εργασίες σε εγκαταστάσεις διάθεσης απορριμμάτων και καθαρισμού λυμάτων και οι δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει επαφή με ζώα και στον τομέα της γεωργίας.
Διαβάστε Περισσότερα